TÉMA

Dopravní komplikace

V Hradci Králové začala přestavba křižovatky Mileta, nejen řidiči musejí počítat s komplikacemi

V Hradci Králové v úterý stavbaři zahájili půlmiliardovou přestavbu frekventované křižovatky Mileta na silničním okruhu I/31. Řidiči musejí počítat s komplikacemi a zdržením. Ráno se tvořila kolona na příjezdu ke křižovatce od Střelecké ulice. Změnily se také trasy některých linek městské hromadné dopravy, část zastávek je na jiných místech. Chodci a cyklisté musejí křižovatku složitě obcházet a objíždět. Stavba potrvá do konce roku 2026.
2. 4. 2024|

Dopravu v Hradci zkomplikovala oprava křižovatky. Na vytížených silnicích se tvoří kolony

Dopravu v centru stotisícového Hradce Králové v pondělí dopoledne začala komplikovat oprava křižovatky u vily Anička. Na některých příjezdech ke křižovatce se začaly tvořit kolony, především ve směru od obchodního centra Aupark. U vily se kříží městský silniční okruh s Gočárovou třídou. Jde o jeden z nejfrekventovanějších dopravních uzlů ve městě.
30. 10. 2023|

V Pardubicích kolabuje doprava, desítky minut zpoždění nabírá i MHD

Částečná uzavírka křižovatky v Dašické ulici způsobuje dopravní kolaps v celých Pardubicích. Ucpané jsou hlavní tahy i objízdné trasy. Radnice se proto obrátila na policii, aby provoz v krajském městě dočasně regulovala. Silničáři slibují, že klíčové místo bude brzy plně průjezdné.
26. 10. 2023|

Sníh ochromil dopravu. Kamiony blokovaly D1 ve směru na Brno, vlaky nabíraly zpoždění

Sněžení od rána komplikovalo dopravu na řadě míst republiky, zejména na východě země. Provoz na silnicích především na Vysočině a Moravě brzdily ráno nehody a kamiony uvázlé v kopcích. Dálnice D1 spojující Prahu a Brno byla na několika místech zablokovaná, tvořily se tam mnohakilometrové kolony. Hromadná doprava se potýkala s problémy v Brně, Ostravě či okolí Prahy. Některé vlaky zastavily pády stromů, a to včetně hlavního železničního koridoru na Slovensko mezi Mosty u Jablunkova a Čadcou.
16. 12. 2022Aktualizováno16. 12. 2022, 21:04|

Oprava Barrandovského mostu má skoro měsíc zpoždění. Třetí směna nastoupila v pondělí

Letošní část oprav pražského Barrandovského mostu, která měla původně skončit 2. září, má asi 27 dní zpoždění. Informoval o tom primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě). Na práce proto byla podle něj od pondělí nasazena třetí směna. Důvodem zpoždění je mimo jiné to, že armatur v mostě je více a jsou silnější, než se očekávalo podle projektu. Práce začaly 16. května. Dělníci nejprve demolovali nájezdovou rampu ze Strakonické ulice, kterou nyní znovu budují, a odfrézovali vozovku a odstranili římsy, zábradlí a izolace.
3. 8. 2022Aktualizováno3. 8. 2022, 16:35|

Dopravní komplikace ve městěch sníží posílení železniční dopravy, míní ministr Kupka

Prioritou dopravy v Česku je podle ministra Martina Kupky (ODS) dokončení Pražského okruhu a vytvoření kvalitních kapacitních komunikací pro tranzitní dopravu. Vzhledem k uzavírkám, které budou provázet opravu Barrandovského mostu v Praze, vyzval také k posílení železniční dopravy. „Je důležité, aby dokončené části Pražského okruhu nenesly zátěž, která by se měla v budoucnu rozložit do celého okruhu kolem Prahy. Směr, kterým hledíme, je nejenom rozšíření a zkapacitnění dopravní komunikace, ale zároveň posílení železniční dopravy, která méně trpí zácpami,“ uvedl v pořadu 90' ČT24.
3. 5. 2022|

Nehody kvůli sněhu. Na Orlickoústecku jeden člověk zemřel, havaroval i autobus

Ve výše položených oblastech Pardubického kraje, kde v pátek sněžilo, se staly tři vážné dopravní nehody. V Olomouckém kraji se na silnicích zranilo osm lidí a v Moravskoslezském kraji zablokovaly uvízlé kamiony silnice. Pozor je třeba dávat i v nejvyšších místech Orlických hor nebo na D1 kolem Brna. Na Vysočině vyjelo 80 sypačů. V pátek večer mohou být silnice na více místech namrzlé nebo s rozbředlým sněhem.
26. 11. 2021Aktualizováno26. 11. 2021, 22:23|

Opravy na Barrandovském mostě komplikují život řidičům. Trvat by měly až do poloviny června

Praha poznává, jak velký problém pro ni bude znamenat rekonstrukce Barrandovského mostu. Na nejvytíženějším mostě v Česku začaly tento týden opravy vozovky, a to se projevilo na dopravní situaci. Doprava zde kolabuje na několika hlavních tazích. Oprava je zatím naplánovaná do 17. června, během následujících dvou let je navíc v plánu oprava mostu jako takového.
22. 5. 2020|

Jedna oprava nestačí. Pattonův most v Plzni čeká dvoudenní omezení, řidičům zbude jeden pruh ze tří

Místo tří jízdních pruhů mají auta na Pattonově mostě v Plzni k dispozici jenom jeden. Most, po kterém vedou frekventovaná silnice I/20 a I/27, má za sebou dlouhou rekonstrukci, která skončila před rokem. Už je ale potřeba další zásah – vozovka se začala propadat.
21. 11. 2019Aktualizováno21. 11. 2019, 18:28|

Most u královéhradeckého nádraží je ve velmi špatném stavu, musí se zbourat. Řidiči zatím přišli o jeden pruh

Začíná mnohaleté přiškrcení dopravy na jedné z hlavních tepen v Hradci Králové. Kvůli velmi špatnému stavu mostu u hlavního nádraží je na něm čerstvě uzavřen jeden ze tří jízdních pruhů. Obavy, že by uzavření jednoho pruhu mohlo způsobit vážné dopravní problémy, se ale zatím nenaplnily. Ředitelství silnic a dálnic začalo připravovat stavbu zcela nového přemostění kolejiště – a provoz na tom starém zůstane omezen, dokud nový most nevznikne.
15. 11. 2019|

V Havlíčkově Brodě začala oprava výpadovky na Jihlavu. Dopravní kolaps na sebe nenechal čekat

V Havlíčkově Brodě začala oprava Lidické ulice, současně je uzavřena další frekventovaná ulice Dolní. Důsledkem je dopravní kolaps, podle místostarosty Libora Honzárka (TOP 09) by se měli řidiči městu vyhnout, pokud mohou.
7. 10. 2019Aktualizováno7. 10. 2019, 18:33|

Sníh na Vysočině opakovaně zastavil provoz na dálnici D1

Sněžení ve středu odpoledne a večer opakovaně zastavilo dopravu na dálnici D1 na Vysočině. Kolony se vytvořily kolem 15:00, postupně se protáhly na desítky kilometrů. Po 19:00 byl provoz obnoven poté, co kolonou ve směru na Brno projely sypače s pluhy. Uvízlá auta se začala pomalu rozjíždět, další téměř dvouhodinové uzavření ale následovalo kvůli kamionu vzpříčenému v místě zúžení. Kolem 22:30 se kolony začaly znovu pomalu dávat do pohybu.
12. 12. 2018Aktualizováno12. 12. 2018, 23:33|

Mezi budovy Národního muzea se v pondělí vrátí doprava. Zatím jen v jednom směru

Mezi budovy Národního muzea se v pondělí 29. října po téměř čtyřech měsících vrátí doprava. Auta ale budou jezdit zatím pouze v jednom směru, a to z Václavského náměstí na Vinohrady. K obnovení provozu by mělo dojít v poledne. Zároveň se otevře nový prostor pro chodce, takzvaná Muzejní oáza.
26. 10. 2018|

Na Hlávkově mostě začíná série dopravních omezení, řidičům zůstane jediný pruh

Na Hlávkově mostě v Praze, přes který vede Severojižní magistrála, začíná od středy série dopravních omezení. V příštích týdnech se budou muset řidiči smířit s tím, že jim zbude jen jeden pruh. Podle Technické správy komunikací jsou uzavírky nutné kvůli probíhajícímu podrobnému průzkumu stavu mostu.
16. 10. 2018|

Turisté z Polska znovu ucpali příjezd do skalního města v Adršpachu

Kvůli náporu turistů do skalního města v Adršpachu na Náchodsku policie znovu uzavřela příjezdovou silnici od přechodu s Polskem. Přijíždějící auta už totiž nemají kde parkovat. Policisté na situaci na příjezdu do Adršpachu motoristy upozorňují. Stejná situace se vzhledem ke slunečnému počasí může opakovat i v neděli.
13. 10. 2018|

Mimořádná výluka kvůli havárii trvamvajové trati v centru Prahy bude trvat týden

V centru Prahy bude od pátečního večera zhruba na týden přerušen provoz tramvají kvůli havárii trati ve Spálené ulici. Uzavřen bude pro tramvaje úsek Lazarská – Národní divadlo – Újezd. Linky číslo 2, 9, 18, 22, 23, 93, 97, 98 a 99 proto budou odkloněny a od pondělí budou některé z nich nahrazeny jinými linkami. Vyplývá to z oznámení na webu pražského Dopravního podniku.
7. 9. 2018Aktualizováno7. 9. 2018, 18:35|

Zlínskem se prohánějí závodníci. Město i okolí zasáhnou uzavírky

Na Zlínsku začíná 48. ročník Barum Czech Rally. Nejvýznamnější automobilový závod na území Česka je součástí prestižního seriálu mistrovství Evropy. Závodníky letos čeká celkem 15 rychlostních zkoušek, na které by se z okolí trati mohlo dívat až dvě stě tisíc lidí. Obyvatele Zlínska čekají během pátku a víkendu omezení. Jejich podrobný přehled je k dispozici na internetových stránkách pořadatele. Ten nabízí také mapu s přesnými trasami závodů.
24. 8. 2018|

Po úterní srážce traktoru s vlakem zůstává trať u Písku uzavřena. Je třeba vyměnit 80 pražců

Po úterní nehodě na železniční trati mezi Putimí a Pískem, kde se srazil na přejezdu u Smrkovic traktor s vlakem, zůstává trať nadále uzavřena. Během havárie bylo zničeno osmdesát pražců a oprava potrvá pravděpodobně do čtvrtečního odpoledne. Ve středu se v Jihočeském kraji na kolejích stala i další podobná nehoda, ta ale skončila tragicky.
1. 8. 2018|

Jedenáct raněných po nehodě na železničním přejezdu. Vlak se srazil s traktorem

Na železničním přejezdu u Smrkovic nedaleko Písku se srazil vlak s traktorem. Při nehodě se zranilo jedenáct lidí, mezi nimi jsou i strojvedoucí a řidič traktoru. Šest raněných museli záchranáři převézt do nemocnice, ostatní ošetřili na místě. Nehoda se stala po půl druhé odpoledne.
31. 7. 2018Aktualizováno31. 7. 2018, 16:03|
Doprava

Dopravní kolaps v Evropě pokračuje. Cestu k moři prodlužují hodiny čekání na hranicích a mýtnicích

Na evropských dálnicích směřujících ze střední Evropy na jih i v neděli panuje velmi hustý provoz. Kvůli desetitisícům rodin, které se vydaly na dovolenou k moři nebo zpět domů, se na mnoha místech tvoří kolony a řidiči čekají desítky minut zejména u hraničních přechodů a mýtnic. Vyplývá to z informací dopravních serverů a autoklubů.
29. 7. 2018|
Doprava

Ucpaná Evropa. Kvůli lidem mířícím na jih kolabuje doprava na dálnicích, problémy jsou i v Česku

Hlavní evropské tahy k teplému jižnímu moři byly během soboty na mnoha místech ucpané. Cesta na Jadran se tak leckomu prodloužila až o devět hodin. Situaci komplikuje začátek prázdnin v některých německých spolkových zemích i výměny turnusů v přímořských letoviscích. Kvůli nim je tento víkend považovaný za jeden z nejnáročnějších v letní sezóně. Kolem 18 hodiny byla většina míst již průjezdná, v neděli se ale očekávají další potíže.
28. 7. 2018Aktualizováno28. 7. 2018, 18:36|

Tři lidé včetně dítěte zemřeli při nehodě na Olomoucku. Další dvě děti jsou zraněné

Při střetu osobního a nákladního auta na Olomoucku zemřeli tři lidé, z toho jedno dítě. Další dvě děti z pětičlenné posádky osobního auta byly zraněné a záchranáři je převezli do nemocnice. Na hlavním tahu mezi Olomoucí a Šternberkem se tvořily dlouhé kolony. Uvedla to krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.
16. 7. 2018Aktualizováno16. 7. 2018, 17:42|

V Ústí zemřel po srážce s trolejbusem řidič auta, dvanáct cestujících utrpělo zranění

Řidič osobního vozu zemřel v neděli ráno v Ústí nad Labem po střetu s protijedoucím trolejbusem. V trolejbuse bylo zraněno dvanáct lidí. Na Ústecku je to o tomto víkendu už druhá tragická nehoda.
10. 6. 2018|

Autobus se u Nymburka srazil s nákladním autem. Raněných je devět

Devět lidí utrpělo lehká zranění při srážce autobusu s nákladním autem. Nehoda se stala po 5. hodině na kruhovém objezdu u Nymburka ve směru na Všechlapy. Místo nehody bylo podle mluvčí středočeských hasičů Vladimíry Kerekové asi dvě hodiny neprůjezdné a policie tam řídila dopravu.
24. 5. 2018|