Lufthansa kvůli stávce pilotů zrušila osm letů mezi Prahou a Frankfurtem

Stávka pilotů německých aerolinek Lufthansa zruší zatím osm letů mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem, jeden z nich už ve čtvrtek večer. Naopak lety stejného dopravce z Prahy do Mnichova jsou zatím beze změn. Uvedla to mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková.

Německá letecká společnost Lufthansa v pátek zruší kvůli plánované stávce pilotů kolem osmi set letů, což se dotkne až 130 tisíc cestujících. Do Prahy aerolinky létají ze dvou měst.

„Stávka tohoto dopravce (Lufthansa) se dotkne i Letiště Václava Havla Praha. Je zrušený už čtvrteční večerní přílet z Frankfurtu a v pátek tři přílety a čtyři odlety ze stejné destinace. Lety z/do Mnichova jsou zatím beze změny,“ uvedla Divíšková.

Lufthansa v souvislosti s páteční stávkou pilotů upozornila, že by mohla zrušit některé lety i ve čtvrtek, v sobotu a v neděli. Rozhodnutí se týká téměř všech pátečních letů Lufthansy na letištích v Mnichově a Frankfurtu nad Mohanem. Odborová organizace pilotů Vereinigung Cockpit celodenní stávku vyhlásila kvůli neshodám s vedením společnosti ohledně zvýšení mezd.