Bouřky v Evropě zabíjely. Dva lidé zahynuli pod padlými stromy v Polsku, v Rusku se utopila žena

Při silných bouřkách v sobotu umírali lidé. Dvě oběti má divoké počasí v Polsku, v obou případech byly příčinou padlé stromy. V ruském letovisku Soči se zřejmě utopila žena v ulici, které chybí dešťová kanalizace a zaplavila ji voda po přívalovém dešti.

Kvůli bouřkám museli hasiči v polském Dolním Slezsku zasahovat ve dvou tisícovkách případů. V obci Bialy Kościól na jihozápadě země padající strom zasáhl ženu. Lékař na místě neštěstí mohl jen potvrdit její smrt. „Strom spadl na ženu ve věku přibližně osmdesáti let. Žena bohužel nepřežila,“ řekl mluvčí hasičů Karol Kieszkowski. 

Tragédie se stala také v obci Przewrotne na jihovýchodě Polska, kde spadl strom na automobil. „V autě jeli dva lidé. Devětatřicetiletého řidiče se nepodařilo zachránit. Jeho spolucestující se nic nestalo,“ řekl mluvčí hasičů v Podkarpatském vojvodství Marcin Betleja. 

Přívaly v Soči

V ruském Soči po dvou dnech lijáků zaplavila voda ulice. Očití svědci na sociálních sítích informovali, že na Donské ulici se našla mrtvá žena. Podle úřadů nemá ulice dešťovou kanalizaci a po dešti jí směrem k řece Sočinka proudilo množství vody.

Lijáky v Soči trvaly dva dny, jen v sobotu mezi 22. a 23. hodinou napršelo 55 milimetrů srážek. Řeka Bzugu se vylila z koryta a zaplavila domy až po první patro, napsal list Kommersant. Na odstraňování následků pracuje na dvanáct set hasičů se čtyřmi sty kusy techniky.