Záchranáři našli pátou oběť železničního neštěstí v Bavorsku

Den po železničním neštěstí v bavorském Garmisch-Partenkirchenu našli záchranáři další mrtvé tělo. Počet obětí vykolejení regionálního vlaku se tak zvýšil na pět, informovala agentura DPA. Záchranné a vyprošťovací práce po páteční nehodě pokračují. Úřady předem upozorňovaly, že není vyloučeno, že počet obětí ještě nemusí být konečný. Příčina neštěstí je nadále nejasná.

Úřady upozorňují, že sedm lidí je stále pohřešováno a vyprošťování je obtížné. Je ovšem možné, že nezvěstní jsou mezi více než čtyřiceti zraněnými. Poranění nejméně tří osob jsou hodnocena jako těžká. Jedna z pěti obětí zemřela v pátek až při převozu do nemocnice.

Podle policie bylo v sobotu pod troskami nalezeno mrtvé tělo muže. Ostatní čtyři oběti jsou dospělé ženy.

Odstraňování následků neštěstí je podle DPA komplikované; selhaly dva pokusy o nadzdvižení vagonů. Nejdříve bylo třeba vyzvednout jeden z převrácených a zaklíněných vozů. Poté, co se to podařilo, záchranáři nepředpokládají, že najdou další oběti, podle policie to však nelze vyloučit.

O příčině nehody stále nejsou žádné nové informace. Strojvůdce byl vyslechnut, ale policie dosud nesdělila, co řekl.

Několik vagonů vlaku směřujícího do Mnichova vykolejilo v pátek kolem poledne. Některé vozy se převrátily, sklouzly po náspu a zůstaly ležet hned vedle souběžné silnice. V soupravě cestovalo přibližně 140 lidí.