Na jihu Francie se po výbuchu zřítil dům. V troskách našli jednu oběť

Nejméně jedno úmrtí způsobila exploze, po níž se v noci na úterý zhroutila třípodlažní budova v letovisku Sanary-sur-Mer na jihu Francie západně od Toulon. Záchranáři na místě našli tělo třicetiletého muže a dopoledne pátrali ještě po dvou lidech. Z trosek se zároveň podařilo vyprostit malé dítě a jeho matku.

Příčiny výbuchu, který otřásl obytným domem v přístavní čtvrti těsně před čtvrtou hodinou ráno, zatím nejsou zcela jasné. Podle hasičů jej nicméně mohl způsobit problém s plynem. Pracovníci, kteří na místo dorazili jako první, si všimli silného zápachu plynu, informovalo vedení departementu Var.

Hasiči na základě svědectví sousedů dospěli k závěru, že v troskách zůstalo pět lidí. Speciálně vycvičení psi pak našli dítě, jehož věk odhadla velitelka hasičů na osmnáct měsíců. Zároveň informovala, že vyprostit se podařilo i jeho matku a že batole putovalo kvůli zraněním do nemocnice. Už předtím evidovaly krizové složky další čtyři zraněné.

Úřady lidem v pobřežním městě doporučily, aby se dané čtvrti nyní raději vyhýbali. Na místě zasahovaly čtyři desítky hasičů, čtyři sanitky a specializovaný záchranný tým.