Výbuch plynu v Madridu zničil několik pater domu, zemřeli čtyři lidé

Centrum Madridu po explozi (zdroj: EBU)

Centrem Madridu otřásla silná exploze, která zničila několik pater jedné budovy. Při neštěstí, které způsobil únik plynu, zemřeli čtyři lidé, dalších jedenáct bylo zraněno. Informoval o tom představitel španělské vlády v madridském regionu José Manuel Franco.

K explozi došlo v centru španělského hlavního města. Zasažená budova patří tamní katolické církvi, která v ní provozovala školicí středisko pro kněží a rozdávala zde jídlo lidem bez domova. Výbuch zničil horních pět pater, spodní dvě zůstala zachovalá, ale začal se v nich šířit požár, píše Reuters. 

Na místo odpoledne dorazilo devět jednotek hasičů a desítka sanitek. V domě několik hodin hořelo, což podle agentury AP dlouho znemožňovalo zásah psů pro vyhledávání lidí v troskách. 

Budova sousedí s domovem s pečovatelskou službou. Ten záchranáři hned po nehodě začali evakuovat. Nyní jeho obyvatele přemísťují do hotelu, řekla mluvčí policie. Původní zprávy hovořily o explozi právě v domově pro seniory. Jeho mluvčí uvedla, že žádný z klientů nebyl zraněn.