Ozbrojený muž držel šest rukojmích ve městě Le Havre. Vzdal se policii

Ozbrojený muž, který ve čtvrtek odpoledne zajal šestici rukojmích v jedné z bank v severofrancouzském městě Le Havre, se vzdal policii. Před tím všechny lidi propustil, uvedla agentura Reuters s odvoláním na policejní odbory. Podle nich strážci zákona při zatýkání muže nepoužili zbraně. Televizní stanice RTL dříve uvedla, že se domáhal osvobození Palestinců vězněných Izraelem.

Na místě zasahovala zvláštní policejní jednotka, která uzavřela okruh 500 metrů kolem banky v přístavu ležícím přibližně 200 kilometrů severozápadně od Paříže. K bance BRED v centru města se 170 tisíci obyvateli dorazili i pyrotechnici, neboť muž měl u sebe tašku, která by podle policie mohla obsahovat výbušniny.

Podle zdrojů RTL je 34letý muž policii znám v souvislosti se svým radikálním smýšlením. „Víme, že se radikalizoval a trpí vážnými duševními obtížemi,“ řekl agentuře Reuters policista Yves Lefebvre.

Muž ozbrojený pistolí vešel podle médií do banky krátce před 17:00 SELČ. Policii se propuštění čtyř rukojmích podařilo dosáhnout po několika hodinách vyjednávání, přičemž nikdo nebyl zraněn.