Po najetí auta do masopustního průvodu v Německu zůstává 35 lidí v nemocnici

Po incidentu, při němž v pondělí 29letý Němec autem najel do masopustního průvodu v hesenském Volkmarsenu, zůstává 35 lidí v nemocnici. Dalších 17 bylo ošetřeno ambulantně. Na Twitteru to uvedla hesenská policie, podle níž je mezi zraněnými také osmnáct dětí. Původní údaje hovořily o třech desítkách zraněných.

Řidič vjel do průvodu kolem 14:45, když předtím podle německých médií objel policejní zátarasy. Na místě po jeho činu zůstaly desítky zraněných, někteří z nich těžce.

Mezi těžce zraněnými jsou i děti. Muž, který se podle bulvárního listu Bild jmenuje Maurice P. a také pochází z této zhruba sedmitisícové obce, utrpěl při činu poranění hlavy.

Nejsou indicie, že by byl čin politicky motivovaný

Proč do průvodu najel, stále není zřejmé. Policie hovoří o tom, že tak učinil záměrně, zároveň ale nemá indicie, že by šlo o politicky motivovaný trestný čin. „Roli mohly sehrát také psychické potíže,“ řekl jeden z vyšetřovatelů Bildu.

Některá německá média včetně veřejnoprávní ZDF uvedla, že řidič byl zřejmě pod vlivem alkoholu nebo drog, to ale zatím policie nepotvrdila. 

Maurice P. není úřadům známý jako extremista. Státní zastupitelství případ vyšetřuje jako pokus o zabití.