Po střelbě v centru Berlína je jeden mrtvý a několik zraněných

Před víceúčelovou halou Tempodrom v centru Berlína se v pátek pozdě večer střílelo. Jedna osoba zemřela, oznámil mluvčí hasičského sboru. Několik dalších osob bylo zraněno. Pachatel či pachatelé jsou na útěku, uvedla mluvčí státního zastupitelství. Okolnosti činu jsou stále nejasné.

Střelba se ozvala v pátek kolem 23:00. Na místě zraněním podlehl dvaačtyřicetiletý muž. Další nejméně čtyři lidé jsou v nemocnici, zranění některých z nich jsou vážná. Server dw.com uvádí, že bylo zraněno nejméně sedm lidí. Tři zranění se do nemocnice dopravili sami, napsal server. 

Hala Tempodrom, která se nachází v centrální berlínské čtvrti Kreuzberg, měla v pátek večer na programu turecký zábavní pořad Güldür Güldür Show. Návštěvníci museli budovu opustit bočními a zadními východy, podle reportéra agentury DPA na místě nebyla panika.

Zda střelba souvisela s představením v Tempodromu není zřejmé. Podle mluvčí berlínského generálního státního zastupitelství Mony Lorenzové jsou zatím nejasné i další okolnosti střelby.

Policie zatím neví ani to, zda byl střelec jen jeden, nebo bylo pachatelů několik. Vyšetřování činu se ujalo oddělení vražd berlínské policie.