Po střelbě ve škole na předměstí Denveru je několik zraněných. Policie zadržela dva podezřelé

Ve škole na předměstí amerického Denveru se střílelo. Dva podezřelí jsou ve vazbě, asi sedm studentů bylo zraněno. Informoval o tom místní šerif. Policisté po zadržení podezřelých pokračovali v prohledávání školy kvůli obavám, že na místě může být třetí útočník. To se ale nepotvrdilo. Školy v okolí byly uzavřeny.

Střelba se odehrála na technické škole v obci Highlands Ranch, asi 40 kilometrů jižně od Denveru ve státě Colorado, uvedl úřad šerifa okresu Douglas na Twitteru.

Deník The Denver Post informoval, že všechny školy v oblasti byly uzavřeny, zatímco na místě činu zasahovala policie, záchranáři a hasiči.

Školu navštěvuje více než 1850 dětí od školky až po 12. třídu. Šerif požádal rodiče, aby se odebrali do místního rekreačního centra, kde si mají děti vyzvednout.

Jeden muž místní rozhlasové stanici KOA řekl, že jeho syn byl v učebně, když dvě osoby se střelnými zbraněmi začaly střílet a zranily dva studenty. Žáci prý dokázali střelce odzbrojit.

Incident se odehrál týden poté, co 22letý muž střílel v areálu Severokarolínské univerzity v Charlotte, zastřelil dva lidi a další čtyři zranil. Posléze byl zatčen.