Melania si postěžovala na šikanu a zlehčila sexuální obvinění. Internetem se šíří vlna pobouření

Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa podle svých slov iniciovala kampaň proti kyberšikaně, protože se sama cítí jako „nejvíc šikanovaný člověk na světě“. Melania Trumpová to uvedla v rozhovoru pro televizi ABC News. Zároveň zlehčila kampaň MeToo a jí podobné – ženy by podle ní měly mít v případě obvinění ze sexuálních činů silné důkazy. Svými slovy vyvolala kritické reakce na sociálních sítích.

„Mohu říct, že jsem tím nejšikanovanějším člověkem na světě,“ uvedla Trumpová v rozhovoru, který ABC News natočila před týdnem během cesty první dámy do Afriky. „Když se podíváte, co o mně lidé říkají,“ dodala.

Televize celý rozhovor odvysílá v pátek. Trumpová se v něm rovněž zmínila o situaci v prezidentově kanceláři. Několika lidem, kteří tam pracují, prý nevěří. Manželovi v této věci poskytla upřímné rady. „No a někteří už tam nepracují,“ podotkla Melania. „Je těžké vládnout, vždy si musíte hlídat záda,“ dodala.

Reagovala také na to, že řada žen v uplynulých měsících veřejně promluvila o tom, že byly oběťmi sexuálního násilí. První dáma míní, že ženy, které toto tvrdí, by měly poskytnout silné důkazy. „Nemůžete jen tak někomu říct: ‚Byla jsem sexuálně napadena.‘ Média někdy zajdou příliš daleko a způsob, jakým vykreslí některé příběhy, nejsou správné. To není dobře,“ prohlásila Trumpová.

Během senátního schvalovacího procesu nového soudce Nejvyššího soudu USA se Trumpová zastala Bretta Kavanaugha. Toho obvinily tři ženy ze sexuálního násilí a chlípného chování v době, kdy byl studentem. Kavanaugh veškerá obvinění popřel a úřad FBI žádné důkazy o jeho údajných poklescích nenašel.

Nemá si na co stěžovat, reagují lidé na internetu

Melania byla v Africe na své vůbec první zahraniční cestě jako první dáma. Zastavila se v Keni, Malawi, Ghaně a Egyptě. Její slova o tom, že je nejvíc šikanovanou osobou, vyvolala řadu rozhořčených reakcí na sociálních sítích. Mnozí první dámě vyčítají, že žije v luxusu a stěžuje si na svůj těžký život, když její manžel nechá zavírat děti migrantů do detenčních center.

Vydáno pod