Novinář z aféry Watergate Bob Woodward píše knihu o Trumpovi

Americký novinář Bob Woodward, kterého nejvíce proslavila jeho role v politické aféře Watergate, se rozhodl podívat pod pokličku působení Donalda Trumpa v Bílém domě. Kniha nazvaná Fear: Trump in the White House (Strach: Trump v Bílém domě) vyjde 11. září, oznámilo nakladatelství Simon & Schuster.

Woodward knihu staví na „stovkách hodin“ rozhovorů, společně s poznámkami, spisy a deníky, aby vylíčil „hrůzný život“ v Bílém domě. Během posledních čtyřiceti let už napsal bestsellery o několika amerických vládách. Kvůli šíření nepravdivých informací kritizoval i Baracka Obamu.

Woodwarda, který se narodil 26. dubna 1943, nejvíce proslavilo jeho angažmá v aféře Watergate. Woodward, jehož vytrvalé pátrání spolu s kolegou Carlem Bernsteinem bývá označováno za jednu z nejvýznamnějších akcí investigativní žurnalistiky, získal v roce 1973 pro list Washington Post prestižní Pulitzerovu cenu. Jeho usilovná práce tehdy vedla k rezignaci amerického prezidenta Richarda Nixona.

Woodward s Bernsteinem původně dostali v červnu 1972 za úkol prověřit případ vloupání pětice mužů do ústředí Demokratické strany v hotelovém a rezidenčním komplexu Watergate ve Washingtonu. Oběma novinářům se podařilo shromáždit důkazy, že se jednalo o součást širší akce vedené lidmi z volebního štábu republikánského prezidenta Richarda Nixona.