Policie postřelila v Berlínském dómu muže, který způsobil paniku. O terorismus nešlo

Německá policie postřelila v neděli odpoledne v Berlínském dómu muže, který začal z dosud neznámých důvodů v kostele plném lidí běsnit. Celé okolí dómu nacházejícího se v centru města bylo uzavřeno. Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by měl případ teroristické pozadí. Při zásahu byl střelou z policejní pistole lehce zraněn i jeden z policistů.

Podle informací listu Die Welt je postřeleným mužem 53letý Rakušan, který měl v katedrále začít křičet a ohánět se nožem. Na místě došlo k panice. Policie zasáhla muže do nohy, podle listu není v ohrožení života. Několik lidí vyhledalo po skončení akce pomoc psychologa.

„Byl postřelen do nohy. Prosíme, předejděte šíření poplašných zpráv,“ uvedla policie na twitteru s pozdějším dovětkem, že incident nemá nic společného s terorismem.

Na záběrech, které se objevily na sociálních sítích, jsou vidět policisté ozbrojení automatickými zbraněmi, kteří hlídají uzavřenou oblast kolem dómu. 


Podle policejního mluvčího Winfrida Wenzela byl při policejním zásahu střelou poraněn i jeden z policistů. Jeho zranění bylo jen lehké a po ošetření již opustil nemocnici, uvedl mluvčí.

Policisté se nejprve snažili s mužem vyjednávat, poté se k jeho zneškodnění pokusili použít pepřový sprej. Nakonec museli sáhnout k použití střelné zbraně. Zranění Rakušana bylo vážnější než policistovo a zatím zůstává v nemocnici.

Berlínský dóm leží v historické části města, na takzvaném Museuminselu, který je během víkendů oblíbeným cílem Berlíňanů i turistů.