Jeho královská výsost princ Louis z Cambridge. Druhý syn Williama a Catherine už má jméno i titul

Syn britského prince Williama a jeho manželky Catherine, který se narodil v pondělí v Londýně, se jmenuje Louis Arthur Charles. Na Twitteru to oznámil Kensingtonský palác. Oficiálně bude oslovován jako Jeho královská výsost princ Louis z Cambridge.

„Vévoda a vévodkyně z Cambridge s potěšením oznamují, že pojmenovali svého syna Louis Arthur Charles,“ uvedl Kensingtonský palác.

Známý bude pod prvním z trojice jmen, které doplní titul prince z Cambridge.

Třetí potomek prince Williama a vévodkyně Catherine se narodil v pondělí v porodnici v londýnské části Paddington. Po příchodu na svět vážil 3,8 kilogramu.

Po dědečkovi Charlesovi, otci Williamovi a po svém bratrovi a sestře se stal pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Po třech jménech mají také oba Louisovi sourozenci: čtyřletý George Alexander Louis a dvouletá Charlotte Elizabeth Diana.

William a Catherine představili svého syna světu jen několik hodin po narození
Zdroj: Reuters

Louis v Británii netáhne, princ to zřejmě změní

Sázkaři pro malého prince nejčastěji tipovali jména Arthur, James nebo Philip. Podle serveru Daily Mail si na jméno novopečeného přírůstku královské rodiny vsadilo více než sto tisíc lidí.

Meghan Markleová s princem Harrym
Zdroj: Reuters

Jméno Louis je na seznamu nejpopulárnějších jmen v Anglii a Walesu až na 71. místě, což by se mohlo ovšem vzhledem k popularitě královské rodiny brzy změnit.

Druhé a třetí jméno novorozeného prince je poctou Williamovu otci Charlesovi, jehož celé jméno zní Charles Philip Arthur George. Zároveň odkazuje jméno na Louise Mountbattena, Charlesova oblíbeného prastrýčka, který se stal obětí atentátu Irské republikánské armády v roce 1979. Jméno Louise Mountbattena, o kterém princ Charles často hovoří jako o svém „honorárním dědečkovi“, dostal už i princ William - celým jménem William Arthur Philip Louis.