Trumpův spojenec i protiklad. Ivanka nepříjemné otázky zvládá, v oblibě ji ale poráží Melanie

Ivanka Trumpová se naučila zvládat nepříjemné dotazy (zdroj: ČT24)

Ivanka Trumpová v poslední době ukázala, že je dobrá ve vyvažování a uhlazování nedostatků svého otce, amerického prezidenta. Na nepříjemné otázky má připravené diplomatické odpovědi a lidem se líbí také její elegance. Vůbec nejpopulárnějším členem rodiny Trumpových je ale mediálně plachá první dáma Melanie.

Ivanka Trumpová je pravý protipól svého otce – elegantní a uměřená. Pár větami dokáže ukončit nepříjemné téma – jako třeba po dotazu, zda věří ženám, které šéfa Bílého domu obviňují z nepřístojného sexuálního chování.

„Myslím, že je to dost nevhodná otázka. Ptát se dcery, jestli věří těm, kdo obviňují jejího otce, poté, co on jednoznačně prohlásil, že to není pravda. Svému otci věřím. Svého otce znám. Myslím, že mám jako dcera právo věřit svému otci,“ pronesla Ivanka, která je neplacenou poradkyní prezidenta pro práva žen i ekonomické příležitosti.

Právě z této pozice čelí otázkám, s nimiž někdy zápasí i prezidentův tiskový odbor. Třeba vlekoucí se vyšetřování ruského vlivu na Trumpovu předvolební kampaň a volby. „Důsledně říkáme, že žádná tajná dohoda (s Ruskem) nebyla a ona skutečně nebyla. A věříme, že (zvláštní prokurátor) Mueller odvede svou práci,“ tvrdí Ivanka.

Trumpova dcera dala rozhovor televizi NBC v Jižní Koreji, kde reprezentovala americkou vládu v závěru olympijských her. Jejich zahájení byla přítomna sestra severokorejského diktátora Kim Čong-una, kterou jihokorejská média překřtila na „severokorejskou Ivanku“.

Podle Trumpovy dcery takové srovnání není férové. „Daleko raději bych byla srovnávána se svými sestrami zde v Jižní Koreji, kterým skvělé demokratické zřízení velmi svědčí,“ upozornila Ivanka. I přes časté diplomatické odpovědi ale zůstává i po roce v úřadu populárnější její otec. A v čele rodinného žebříčku stanula Trumpova manželka Melanie – ta však na veřejnosti většinou mlčí.