Mexiko zasáhly další otřesy, tentokráte o síle 5,9 stupňů

Pět dní po ničivém zemětřesení, které připravilo o život přes tři stovky lidí, zasáhly v neděli jih Mexika další otřesy o síle 5,9 stupňů. Úřady zatím nezveřejnily informace o případných škodách či obětech. Mexická média informovala, že počet obětí úterních a sobotních otřesů dosáhl 315.

Nedělní zemětřesení mělo podle americké geologické služby USGS epicentrum v Tichém oceánu 99 kilometrů od města Tonalá v jihomexickém státě Chiapas. Ten pocítil i sobotní otřesy o síle 6,2 stupně s epicentrem v sousední Oaxace, při nichž podle úřadů zemřelo celkem pět lidí.

Země se přitom stále vzpamatovává z úterních otřesů o síle 7,1 stupně, nejtragičtějších za poslední léta, po nichž úřady registrují již 310 mrtvých, z toho více než polovinu v metropoli Mexiku.

Starosta Miguel Mancera uvedl, že úterní otřesy poškodily přes tisíc budov. Více než pět desítek z nich se zřítilo. Záchranáři stále pokračují v prohledávání trosek, v nichž by mohli nalézt některé z dosud pohřešovaných osob. Naděje na objevení živých je však již velmi malá.

Zatímco v samotném hlavním městě nezpůsobilo sobotní zemětřesení žádné zásadní škody, ve státě Oaxaca spadlo několik budov a bez proudu byly dočasně statisíce lidí.