Po srážce kamionů a mikrobusu na britské dálnici M1 zemřelo osm lidí

Při nehodě na britské dálnici M1 zahynulo osm lidí, čtyři další jsou zraněni. Dva kamiony a mikrobus se srazily u anglického města Milton Keynes, asi 80 kilometrů severně od Londýna. Policie zatkla dva muže kvůli podezření, že nebezpečnou jízdou způsobili smrt. Oba jsou ve vazbě.

Neštěstí se odehrálo v 03:15 místního času (04:15 našeho) na jednom z hlavních silničních tahů mezi severem a jihem Anglie. 

Všechny oběti patrně cestovaly v minibusu, který vyjel z okolí Nottinghamu, uvedla stanice BBC na svém webu. Dodala, že zatčeni byli dva řidiči kamionů, jeden z nich i pro podezření, že řídil pod vlivem alkoholu. Mezi zraněnými, převezenými do nemocnice, je podle policie i dítě.

Úsek dálnice, kde k nehodě došlo, policie uzavřela a řidičům doporučila, aby po dobu likvidace následků události využívali jiné trasy. „Žádáme všechny motoristy, aby se vyhnuli oblasti, použili alternativní trasy a vyčkali na aktualizované informace, než se pokusí vydat touto cestou,“ uvedl šéfinspektor Henry Parsons.