U Paříže najelo auto do pizzerie, zemřela dívka. O terorismus podle žalobce nešlo

Ve městě Sept-Sorts v oblasti Seine-et-Marne východně od Paříže vjelo auto na venkovní terasu pizzerie. Zemřela dívka, několik dalších lidí je zraněných. Řidič byl zadržen. Žalobce uvedl, že nešlo o teroristický čin. Muž byl podle něj velmi pravděpodobně pod vlivem drog. Případ bude vyšetřován jako vražda.

Při incidentu zemřelo dítě, podle některých zdrojů šlo o osmiletou dívku, podle jiných bylo oběti dvanáct nebo třináct let. Čtyři lidé byli se zraněními převezeni do nemocnice, osm dalších utrpělo lehká zranění. Jeden ze svědků řekl televizi BFM TV, že v restauraci bylo v době incidentu asi dvacet lidí.

Muž trpěl depresemi, chtěl spáchat sebevraždu

Mluvčí ministerstva vnitra označil řidiče narozeného v roce 1985 za depresivního muže labilní povahy, který se údajně nedávno pokoušel zabít. Tajné službě ani policii prý nebyl znám. Podle rozhlasové stanice RTL řekl řidič policii, že chtěl zabít sebe a že měl v autě zbraně.

Také jeden ze soudních úředníků potvrdil, že se případem nezabývá pařížský vyšetřovatel, který má na starosti teroristické činy. Zdroj z bezpečnostních složek uvedl, že nejsou důkazy o politickém či islamistickém motivu činu.

Před necelým týdnem zřejmě šestatřicetiletý Alžířan najel s osobním autem do skupiny vojáků na pařížském předměstí a šest jich zranil.