Podezřelého útočníka s motorovou pilou dopadli u Curychu

Švýcarská policie zadržela nedaleko Curychu muže, který v pondělí v Schaffhausenu zranil motorovou pilou dva zaměstnance zdravotní pojišťovny. Podle policie o terorismus nešlo.

Jedna z osob, které muž v pondělí pořezal spuštěnou motorovou pilou, stále zůstává v nemocnici. Zranění druhé oběti jsou lehká. Kromě dvou napadených byl jeden člověk lehce zraněn při policejním zásahu. Dva zákazníci pojišťovny utrpěli šok.

Padesátiletý útočník měl v minulosti dvakrát spor s policií kvůli přestupkům proti zákonu o zbraních a je považován za nebezpečného. Policie ale uvedla, že případ nesouvisí s terorismem, nýbrž zřejmě se sporem se zdravotní pojišťovnou, kde se útok stal.

Švýcarští a němečtí policisté hledali údajně psychicky labilního muže i s pomocí pátracích psů a vrtulníku. Obávali se přitom, že by se mohl potulovat ozbrojený po lesích v okolí Schaffhausenu.

Úřady proto vyzvaly obyvatele, aby se okolním lesům vyhýbali, dokud muž nebude dopaden. Děti, které se měly zúčastnit příměstských táborů v lese, měly alternativní program.