Přes koupaliště v Arizoně se prohnala blesková povodeň. Nejméně devět lidí zemřelo

Při bleskové povodni v americkém státě Arizona o víkendu zemřelo nejméně devět lidí, z toho pět dětí. Velká voda, kterou zapříčinil silný déšť, se přehnala přes oblíbené přírodní koupaliště Cold Springs, kde byla zrovna více než stovka lidí.

Meteorologové ještě před příchodem povodňové vlny vyhlásili pro oblast koupališť uvnitř přírodní rezervace Tonto National Forest varování před bleskovými povodněmi. Vlna se převalila přes úzký kaňon v sobotu odpoledne tamního času.

AP s odvoláním na svědky události uvedla, že někteří lidé se pevně drželi stromů, když se jinak klidný místní potok proměnil v dravý proud.

Nejmladší obětí byla podle AP dvouletá holčička, nejstarší 60letá žena. Všechny oběti byly podle vyšetřovatelů součástí 14členné skupiny, kterou tvořila jedna rodina a její přátelé s oblastí měst Phoenix a Flagstaff. Společně si vyrazili na jednodenní výlet.

Záchranná operace v Arizoně
Zdroj: ČTK/AP/Ralph Freso

Čtyři lidi, které v sobotu zachránil vrtulník, byly s podchlazením přepraveny do nemocnice. Jeden 13letý chlapec zůstává nezvěstný, informovala v neděli agentura AP s odvoláním na místní policii.