Italští záchranáři objevili v troskách zříceného domu těla všech osmi obětí

Záchranáři na jihu Itálie vyprostili v noci další čtyři těla z trosek obytného domu, který se v pátek zřítil nedaleko Neapole. Lokalizovali rovněž poslední dvě oběti. Při neštěstí, jehož příčina není dosud známa, zemřelo celkem osm lidí.

Část čtyřpatrového domu se ve městě Torre Annunziata, které leží na úpatí sopky Vesuv, zřítila v pátek časně ráno. Většina obyvatel domu ještě spala, uprchnout se podařilo pouze jedné ženě s dětmi.

V troskách zahynuli podle agentury ANSA členové dvou rodin, včetně čtrnáctileté dívky a osmiletého chlapce, a jedna důchodkyně, která žila v bytě sama.

Záchranáři vyprošťují z trosek zříceného domu těla obětí
Zdroj: Reuters

Obydlená byla v domě jen dvě nejvyšší patra, protože v prvních dvou se prováděla rekonstrukce. Právě to mohlo být podle prvních spekulací příčinou neštěstí. Část budovy, která leží poblíž železniční tratě, se zřítila v okamžiku, kdy kolem projížděl vlak. Podle svědků nebyla před kolapsem domu slyšet žádná exploze.

Trať u domu zajišťuje spojení mezi Neapolí a turistickými destinacemi, jako jsou Pompeje a pobřežní oblast Amalfi. Provoz na trati byl po neštěstí přerušen.