Při nehodě autobusu u Trnavy se zranilo 25 lidí, nejméně tři z toho vážně

Až 25 lidí utrpělo zranění při sobotní nehodě autobusu u slovenské obce Bučany nedaleko Trnavy. Nejméně tři postižení jsou zranění vážně, nikdo ale nepřišel o život. Ve vozidle se v okamžiku nehody nacházelo 52 cestujících.

Podle mluvčí trnavské policie Martiny Kredatusové zájezdový autobus, který ráno vyjel z Púchova ke Smolenickému zámku, zřejmě dostal smyk, narazil pravou přední částí do svahu a převrátil se na bok.

Z 25 zraněných mají předběžně tři osoby zranění vážná a 15 středně těžká. Dva nejvíce postižené cestující, muže a ženu, přepravil vrtulník do Univerzitní nemocnice Bratislava-Kramáre. Ostatní zraněné rozvezly sanitky do nemocnic v Trnavě, Galantě a v Piešťanech.

Podle slovenských médií došlo k havárii v nebezpečném úseku silnice, kde řidiči přijíždějící velkou rychlostí ze směru od Piešťan mnohdy až na poslední chvíli vidí vozidla, jež odbočují či najíždějí na silnici a musí tak prudce brzdit. Na vozovce jsou navíc vyjeté koleje, v nichž se po dešti drží voda, což zvyšuje pravděpodobnost smyku.