V Paříži zadrželi řidiče, který se pokusil najet do lidí u mešity

Francouzská policie zatkla muže, který se pokusil autem najet do lidí před mešitou na pařížském předměstí Creteil. Motivy řidiče jsou nejasné, dav ale neohrozil kvůli bariérám před mešitou. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, uvedla policie.

Vyšetřování povede běžné policejní oddělení, spíše než protiteroristická jednotka, píše agentura Reuters. Mělo by objasnit, jestli je muž za svůj čin odpovědný.

Podle listu Le Parisien zadržený muž uvedl, že chtěl pomstít útoky spojované s teroristickou organizací Islámský stát, ke kterým v Paříži v minulých letech došlo. Tuto informaci ale úřady nepotvrdily.

Podle Le Parisien je zatčený arménského původu a nebyl ani opilý ani pod vlivem drog. Z místa činu ujel a policie jej zadržela u něj doma, aniž kladl odpor, uvedl server listu Le Point.

Podobný útok na muslimy s použitím auta se stal před deseti dny na severu Londýna. Tehdy sedmačtyřicetiletý řidič dodávky zabil jednoho člověka a jedenáct dalších zranil. Jeho oběti vycházely v noci po modlitbě z islámského komunitního centra ve čtvrti Finsbury Park.