Při požáru cisterny v Pákistánu zahynulo přes 150 lidí. Po havárii z ní čerpali palivo

Nejméně 153 lidí přišlo o život v Pákistánu při požáru cisternového vozu s pohonnými hmotami, který havaroval, informují tiskové agentury s odvoláním na záchranáře a úřady. Do nemocnic převezli desítky zraněných. Mnozí utrpěli vážné popáleniny, kvůli nimž někteří už zemřeli a počet obětí na životech může dále růst.

Tragédie se odehrála na dálnici u města Bahávalpur v provincii Paňdžáb na východě země. Vozidlo se převrátilo a obsah cisterny začal vytékat. Na místo se seběhli lidé, kteří si chtěli palivo nabrat do nádob. Po chvíli vypukl prudký požár. Podle svědků ho mohou mít na svědomí někteří lidé, kteří v blízkosti cisterny kouřili.

Agentura Reuters s odvoláním na mluvčího paňdžábské vlády napsala, že cisterna se převrátila na kraji města v ostřejší zatáčce dálnice. Řidič podle svědků ztratil nad vozidlem kontrolu, když praskla jedna z pneumatik. Ohnivá exploze údajně nastala až zhruba tři čtvrtě hodiny po havárii.

Požár postupně zachvátil desítky motocyklů a aut. Většina zraněných má podle agentury popáleniny až na 70 procentech těla.

Mnozí místní obyvatelé přišli na místo neštěstí a hledali své blízké. Podle jednoho z lékařů byla řada mrtvých spálena k nepoznání a oběti budou muset být identifovány pomocí DNA.