Na francouzském Réunionu byli postřeleni dva policisté, případ šetří protiteroristická sekce

Protiteroristická sekce francouzské prokuratury vyšetřuje incidentu, při kterém byli na ostrově Réunion postřeleni dva policisté. K přestřelce došlo v okamžiku, kdy se policisté pokoušeli zatknout podezřelou osobu. Při razii v bytě útočníka se našly různé zbraně a látky používané při výrobě Molotovových koktejlů.

„Dnes ráno byli dva policisté zraněni při zatýkání podezřelé osoby, která na ně začala střílet. Policisté střelbu opětovali a následně se jim podařilo útočníka zadržet,“ popsala incident místní policie.

Muž, který nedávno konvertoval k islámu a podle policie se pravděpodobně i radikalizoval, je ve vazbě. Francouzský ministr vnitra Matthias Fekl dodal, že zatčena byla i matka útočníka.

Úřady odhadují, že na Réunionu je kolem stovky radikálních islamistů. V roce 2015 se zde podařilo rozkrýt síť džihádistů, její vůdce byl zatčen a převezen do Francie.

K útoku na Réunionu došlo pouhý týden poté, co byl v centru Paříže zastřelen policista. K akci se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.