Muž, který vysílal živě vraždu, se sám zastřelil, než ho dopadla policie

Vrah Steve Stephens, který streamoval zastřelení své oběti živě na Facebook, zřejmě spáchal sebevraždu. Podle BBC ho našli zastřeleného v autě. Sedmatřicetiletý muž v jedné z nahrávek tvrdil, že během velikonočního víkendu zabil v USA nejméně dalších deset lidí.

Stephens se na chvíli ocitl na FBI listu deseti nejhledanějších osob. Policie uvedla, že útočníka už dříve vypátrala díky signálu v Erie v Pensylvánii a pronásledovala ho. Když došlo na manévr, při němž se snažila jeho vůz obklíčit, muž se raději zabil. 

Na děsivém videozáznamu z Ohia zachytil Stephens svou jízdu bílým autem. Když začne zpomalovat, mluví o tom, že našel někoho, koho jde zabít. Pak zastavuje, vystupuje z bílého vozu, přistoupí ke starému muži na chodníku a začne s ním mluvit. Pak jej pistolí zasáhne do hlavy. Videozáznam poté ukazuje muže na zemi a krev kolem něj. Stephens rychle nasedá a odjíždí.

Video s vraždou viselo na Facebooku přes dvě hodiny, sociální síť kvůli tomu čelí vlně kritiky. Oběť, kterou zastřelil a souběžně natáčel, byla identifikována jako čtyřiasedmdesátiletý Robert Goodwin. 

Syn oběti Stephensovi krutý čin odpustil

Střelec si terč nejspíš vybral náhodně. Neštěstí jedné rodiny zveřejněním na sociálních sítích získalo nový rozměr. Útočníka vyzývala, aby se vzdal. „Steve, já ti odpouštím. Z tvého činu nejsem šťastný, ale odpouštím ti,“ uvedl syn oběti Robert Godwin Jr. 

Vyšetřovatelé přiznávají, že stále zjišťují, jaký byl motiv vraždy. Stephens pracoval pro organizaci zabývající se duševním zdravím dětí. Na svém účtu na sociální síti uvedl, že příčinou jeho jednání je žena jménem Joy Lane, která je zřejmě jeho bývalou přítelkyní.

„Tři roky jsem strávil s tou mrchou. Přál bych si, abych ji nikdy nepotkal,“ napsal. Na videu čtyřiasedmdesátiletého muže žádá, předtím než ho zastřelí, aby vyslovil jméno Joy Lane. „Ona je důvod toho, co se vám teď stane,“ říká těsně předtím, než zasáhne bránícího se muže výstřelem do hlavy.

Stephens přitom zveřejnil celou sérii videí. Na jednom záznamu tvrdil, že už zabil 13 lidí a nehodlá přestat, dokud jej policie nedopadne.