Trumpova poradkyně varovala před mikrovlnkami. Důkazy odposlechu Trumpa Obamou prý ale nemá

Poradkyně amerického prezidenta nemá žádný důkaz o tom, že by newyorská kancelář Donalda Trumpa byla před volbami z příkazu Baracka Obamy odposlouchávána. Kellyanne Conwayová to dnes prohlásila v rozhovoru pro televizi ABC. „Žádný důkaz nemám, ale k jeho zjištění byla ustavena parlamentní komise,“ řekla poradkyně.

Z odposlouchávání telefonických hovorů Trump Obamu obvinil před deseti dny na Twitteru. Nařčení odmítl exprezidentův mluvčí i bývalý šéf amerických zpravodajských služeb James Clapper s tím, že žádný prezident nemá právo příkaz k odposlouchávání vydat. Trump přesto vyzval parlamentní komisi, aby obvinění prověřila.

Conwayová televizi řekla, že k odposlechu může posloužit řada elektronických zařízení „jako telefony, televize nebo dokonce mikrovlnné trouby“. Takové jsou prý symptomy moderní doby. Její výrok o mikrovlnných troubách se okamžitě na sociálních sítích stal terčem posměchu a ironických poznámek uživatelů.

Conwayové se zastal sám Trump. Na Twitteru si postěžoval, že média jsou krutá vůči jeho tvrdě pracujícím zástupcům. „Chovejte se slušně, bude to pro vás mnohem lepší,“ vzkázal prezident médiím.