Policejní odstřelovač během projevu Hollanda omylem postřelil dva lidi

Odstřelovač během projevu Hollanda zranil dva lidi (zdroj: ČT24)

Francouzský policejní odstřelovač během projevu prezidenta Francoise Hollanda na slavnostním otevření nového úseku železnice omylem postřelil dva lidi. Podle BBC byl zraněn číšník a další pracovník, kteří se akce na západě Francie účastnili. Oba byli lehce zraněni. Podle zpráv z místa odstřelovač neměl zbraň zajištěnou.

Francois Hollande byl zrovna uprostřed projevu, když se ozval výstřel. „Doufám, že to není nic vážného,“ poznamenal prezident, který ve Villognon otvíral novou trať pro rychlovlaky. Poté pokračoval v řečnění.

Podle místního prefekta vystřelila zbraň elitního střelce, který akci hlídal ze střechy ve vzdálenosti zhruba 100 metrů, nešťastnou náhodou, když střelec měnil pozici.

Zraněný byl vrchní číšník hotelu a zaměstnanec železniční údržby. „Kulka nejprve proletěla stanem, kde se (po projevu) měla konat recepce. Naštěstí byl prázdný. Pak proletěla stehnem číšníka, než skončila v lýtku jiného, asi dvacetiletého zaměstnance, který se skácel na zem,“ poznamenal server Charentelibre.fr.

Hollande podle serveru za oběma zraněnými zašel, aby je podpořil. Oba byli na místě ošetřeni a následně převezeni do nemocnice. Incident už se vyšetřuje.