V Berlíně krátce za sebou útočil cyklista kyselinou na kolemjdoucí

Neznámý útočník v noci na úterý postříkal na ulici v Berlíně ženu kyselinou. K útoku došlo ve čtvrti Friedrichshain ve východní části města. Sedmadvacetiletou ženu takto napadl projíždějící cyklista. Způsobil jí poranění oka. Od prosince je to už pátý útok kyselinou v německé metropoli.

Na kole jel také útočník, který v lednu napadl a kyselinou poranil rovněž sedmadvacetiletou ženu v sousední čtvrti Prenzlauer Berg. Už v prosinci neznámý cyklista kyselinou zaútočil v dalších částech Berlína celkem na tři ženy. Přinejmenším v jednom případě použil kyselinu sírovou, která se používá jako náplň do autobaterií.

Nejméně v jednom případě pachatel žíravinu vystříkl z vodní pistole. Policie nyní prověřuje, zda spolu všechny případy souvisí.

Muž podezřelý z vraždy srazil a zabil u Berlína dva policisty

Nedaleko Berlína v úterý 24letý muž při útěku před policií srazil autem dva strážníky. Oba svým zraněním na místě podlehli. Mladík, kterého policie mezitím zadržela, je podezřelý z vraždy své 79leté babičky z braniborské obce Müllrose, jež leží asi 15 kilometrů jihozápadně od Frankfurtu nad Odrou.

Po nálezu těla mladík ujel a policisty srazil na kontrolním stanovišti u nedaleké obce Oegeln ve snaze vyhnout se nataženým zastavovacím pásům. Motiv vraždy, z níž je muž podezřelý, zatím není znám.