Kamerun: Na dálnici spadl most, proto jeli vlakem. Při jeho vykolejení zemřelo přes 50 lidí

Nejméně 53 lidských životů si vyžádala železniční nehoda v Kamerunu. Dalších 300 lidí utrpělo zranění. Souprava plná cestujících vykolejila před polednem na trati mezi hlavním městem Yaoundé a přístavem Douala.

Původně se hovořilo o deseti mrtvých. Výrazný nárůst počtu obětí oznámilo kamerunské ministerstvo dopravy až několik hodin po nehodě.

Cestující před nehodou slyšeli hlasitou ránu. „Ohlédl jsem se a uviděl, jak vagony za námi vyjíždějí z kolejí a valí se dál. Bylo tam hodně kouře,“ popsal nehodu reportér agentury Reuters.

Železniční neštěstí v Kamerunu
Zdroj: Reuters

Před odjezdem z nádraží v Yaoundé drážní zaměstnanci připojili k vlaku s devíti vagony dalších osm vozů. Cestujících bylo více než obvykle – na dálnici mezi hlavním městem a přístavem Douala se totiž zřítil most, takže tam byla uzavřená cesta.

Zatím není jasné, zda větší počet vagonů hrál při nehodě nějakou roli. Podle agentury AP bylo ve vlaku 1300 lidí místo obvyklých 600.

Vykolejení vlaků není na afrických železnicích výjimkou. Zejména v centrální části kontinentu je příčinou chabá údržba kolejí a nedodržování bezpečnostních pravidel.

Vydáno pod