Při železničním neštěstí v New Yorku se zranily tři desítky lidí

Přes 30 zraněných si ve Spojených státech vyžádala nehoda vlaku, který vykolejil v sobotu večer na Long Islandu ve státě New York. Podle informací amerických televizí se osobní vlak srazil s technickou soupravou provádějící práce na trati. Zranění jedné z osob je těžké, nikdo však není v ohrožení života. Původní informace hovořily až o stovce zraněných.

Tři z devíti vagonů soupravy vykolejily u obce New Hyde Park, která leží asi 31 kilometrů od Manhattanu. Ve vlaku bylo podle televize NBC kolem šesti stovek lidí, zranilo se 26 cestujících a sedm členů posádky. Mezi nejtěžší zranění patří zlomeniny.

V oblasti incidentu byla přerušena veškerá železniční doprava a technické týmy by měly poničenou soupravu odstranit z kolejí během neděle. Vyšetřovatelé zjišťují, co zapříčinilo kolizi a následné vykolejení. Podle svědků jel vlak před nehodou normální rychlostí. Ke srážce došlo v sobotu kolem 21:00 místního času. 

Vlaková nehoda na Long Islandu ve státě New York
Zdroj: Eduardo Munoz/Reuters

Nehoda na Long Islandu se stala devět dní poté, co osobní vlak ve městě Hoboken v americkém státě New Jersey nezastavil a vrazil do nádraží. Způsobil přitom rozsáhlé škody, včetně pádu části střechy. Jedna osoba zahynula a více než 100 lidí bylo zraněno. Příčina neštěstí se dosud vyšetřuje.