Střelec v obchodním centru v Houstonu zranil devět lidí

V areálu jednoho z obchodních středisek v texaském Houstonu začal muž střílet z revolveru. Podle svědků stihl vypálit asi třicet ran a střílel na auta, která projížděla kolem nákupního střediska. Zranil devět lidí, které už odvezly sanitky do nemocnice. Policie útočníka následně zastřelila.

Střelec útočil v půl sedmé ráno na parkovišti areálu obchodního centra v jihozápadním Houstonu, sdělila televize CNN. Policisté později odhalili, že několik vozidel má prostřelená okénka i karoserii. Všech devět zraněných bylo zasaženo uvnitř vlastního vozu.

Záchranáři převezli zraněné do nemocnice, odkud lékaři po ošetření tři lidi propustili. V péči lékařů zůstává šest vážně zraněných, z toho jedna osoba je v kritickém stavu. Policie požádala lidi, aby oblast raději opustili, i když pachatele zastřelila.

Podle policejního mluvčího má policie situaci pod kontrolou a nic nenasvědčuje tomu, že by pachatelů bylo víc. Útočník byl podle policejního vyjádření právník žijící nedaleko místa incidentu a v posledních dnech měl problémy ve firmě, kde pracoval. Podle FBI událost nemá spojitost s terorismem. 

V pátek došlo k jinému útoku v obchodním centru Cascade Mall ve městě Burlington v americkém státě Washington, kde dvacetiletý mladík zastřelil čtyři ženy a jednoho muže. Z místa činu se mu podařilo uniknout, ale policie jej později zatkla. Mladík je původem z Turecka, v USA má trvalý pobyt a motiv není znám. 

Pouhý týden předtím pobodal jiný dvacetiletý muž deset lidí v obchodním centru v Minnesotě. Policie ho zastřelila.