Dvě americké univerzity uzavřeny po střelbě a útoku nožem

Kvůli rozdílným incidentům uzavřely americké úřady hned dvě univerzity, uvádí americká média. Nejprve bylo pět lidí zraněno a jeden člověk zabit při střelbě poblíž kampusu univerzity Champaign ve státě Illinois, posléze dvojice útočníků pobodala šest lidí u univerzity v Bostonu ve státě Massachusetts. Jedna osoba je v kritickém stavu.

Střelba u kampusu univerzity v Champaign v Illinois byla podle médií hlášena asi hodinu po půlnoci místního času (dopoledne SELČ). Zranění lidé nejsou ve vážném stavu, jeden kolemjdoucí chodec ale zemřel poté, co ho srazil řidič.

Podle policie jsou možná oba incidenty propojené, po pachatelích nyní pátrá. Spor, který následně vedl ke střelbě, prý začal na oslavě v jednom z bytů a pokračoval venku. Oběti s ním neměly nic společného.

V Bostonu došlo k incidentu v divadelní čtvrti nedaleko areálu univerzity. Studentům přišly e-maily s varováním s tím, že dva pachatelé zranili šest lidí a jsou na útěku. Vyšetřovatelé prý znají jejich totožnost. Někteří lidé mají zranění způsobená nožem, jiní od rozbitého skla.

Vydáno pod