Na Slovensku se srazil vlak RegioJetu s kamionem, desítky lidí jsou zraněné

Na regionální železniční trati na jihu Slovenska se v pátek kolem čtvrt na osm ráno srazil vlak českého dopravce RegioJet s kamionem, který řídil český řidič. Při nehodě se zranilo 35 lidí.

Mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj uvedl, že ke srážce došlo u města Veľký Meder na železničním přejezdu se zvukovou a světelnou signalizací. Ta byla podle dostupných informací funkční.

Na místě zasahovali hasiči a posádky vozů záchranné služby i záchranářského vrtulníku. Podle RegioJetu utrpěli někteří cestující otřes mozku, zlomeniny, drobná zranění a odřeniny.

Strojvedoucí utrpěl vážná zranění

„Strojvedoucí vlaku je bohužel ve vážném stavu a byl letecky převezen do nemocnice,“ uvedl Ondrůj. Slovenská média informovala, že upadl do bezvědomí a z vlaku ho museli pomocí techniky vyprostit hasiči. Část vlakové soupravy při nehodě vykolejila.

Vlak RegioJetu se na Slovensku srazil s kamionem (zdroj: ČT24)

Podle policejní mluvčí Márie Linkešové není jasné, z jakých důvodů český řidič kamionu vjel na přejezd v době, kdy tam projížděl vlak. Požití alkoholu u něj policisté nezjistili.

V místě jezdí náhradní autobusy

RegioJet zavedl náhradní autobusovou dopravu mezi Zemianskou Oľčou a Veľkým Mederom. „S ohledem na poměrně rozsáhlé poškození trati a zabezpečovacího zařízení je předpoklad trvání náhradní autobusové dopravy zatím v průběhu celého dnešního dne,“ doplnil Ondrůj.

Nehoda se stala na regionální trati mezi Bratislavou a Komárnem, kde RegioJet provozuje státem dotovanou osobní vlakovou dopravu.