Zázrak na širém moři: Číňanka 38 hodin šlapala vodu, než jí pomohli rybáři

Číňanka Fan z Šanghaje bude mít co vyprávět vnoučatům – po pádu z výletní lodi ji totiž dlouhých 38 hodin unášel proud, než ji vytáhli rybáři. Žena prý spadla ze čtvrtého podlaží ve výšce sedmipatrové budovy. Na moři se neměla čeho chytit. „Měla by to zkusit na olympiádě,“ napsal jeden z uživatelů Sina Weibo, čínské obdoby Facebooku.

Jednatřicetiletá Číňanka byla na pětidenní výletní plavbě, jejíž trasa vedla ze Šanghaje do Jižní Koreje a Japonska. Podle čínských médií se žena pohybovala v noci ve čtvrtém podlaží, když se příliš naklonila a spadla z lodi. Její rodiče si několik hodin vůbec neuvědomili, že zmizela.

Marné volání o pomoc

Fan volala z moře o pomoc, ale nikdo ji neslyšel. Po dlouhých hodinách ve vodě byla už úplně vyčerpaná, stále ale šlapala vodu, chvílemi prý usínala. Nakonec ji v pátek ráno zachránila rybářská loď.

Žena má jen puchýře po blízkém setkání s medúzami, jinak jí nic není. Její otec odmítal uvěřit, že je jeho dcera naživu, dokud neslyšel její hlas v telefonu. Zprávě příliš nevěří ani někteří uživatelé čínské sociální sítě.

„Nejedla a nepila 38 hodin, kdy byla na moři, a přežila?,“ zní jeden z komentářů. „To nemůže být pravdu,“ myslí si jiný. Naopak někteří to vzali žertovně. „Měla by vyrazit na olympiádu,“ podotkl jeden z uživatelů.

Zkušená plavkyně. Jak ale přežila ve studené vodě?

Podle čínských médií Fan přežila díky své fyzičce – sport studovala na univerzitě, přičemž plavala už od svých pěti let. Jak přežila ve studené vodě, média nezmiňují, píše server BBC News.

Začátkem tohoto roku spadla 33letá žena přes palubu výletní lodě na trase Texas–Mexiko. Její přátelé to zjistili až o deset hodin později. Tělo se stále nenašlo.