Sanders v úterý zřejmě podpoří Clintonovou, píší New York Times

Uchazeč o demokratickou kandidaturu na amerického prezidenta Bernie Sanders v úterý oficiálně podpoří svou rivalku Hillary Clintonovou. S odvoláním na zdroje v Demokratické straně to napsal list The New York Times. Prezidentskou nominaci totiž Sanders v primárkách zřejmě nezíská.

Podpora by měla zaznít v úterý ve státě New Hampshire, kde se zřejmě potkají volební štáby obou kandidátů. Podle The New York Times se vedoucí kampaní obou demokratů dohodli, že je nutné, aby se Clintonová se Sandersem spojili a pokročili v otázce politických priorit.

„Musíme učinit vše, abychom porazili Donalda Trumpa a zvolili Hillary Clintonovou. Upřímně řečeno nevím, jak bychom přežili čtyři roky s Trumpem jako prezidentem,“ uvedl Sanders v rozhovoru pro Bloomberg.

V minulosti přitom opakovaně prohlásil, že Clintonová nemá jeho podporu zdaleka jistou a vše bude záležet hlavně na tom, jaký volební program nabídne. Rovněž ale řekl, že udělá vše, aby Clintonové pomohl porazit Trumpa.

Clinotnová zřejmě získá podporu Sanderse (zdroj: ČT24)

Trump získal podporu Teda Cruze

V republikánském táboře se mezitím Donald Trump sblížil se svým hlavním soupeřem z primárek Tedem Cruzem, který vystoupí a podpoří ho na sjezdu strany.

„Prostě se mě zeptal, jestli bych mohl mluvit a já jsem odpověděl, že tak učiním s radostí. Budu nabádat Američany, aby se vrátili ke své ústavě a napravili vše, co napáchali za osm let Obama s Clintonovou,“ uvedl Cruz.

obrázek
Zdroj: ČT24

Trump se v minulých dnech potýká s nízkým zájmem o působení v jeho volebním štábu, pomoc mu podle agentury AP odmítly stovky lidí, mezi nimi na 150 spolupracovníků Teda Cruze.