V Rakousku hořel český autobus, který vezl školáky. Nikdo nebyl zraněn

Český autobus vezoucí školáky vyhořel v úterý odpoledne u obce Altenmarkt bei St. Gallen v centrálním Rakousku. Při požáru nebyl nikdo z cestujících zraněn, uvedl rakouský server KleineZeitung.at.

Autobus byl na zpáteční cestě do Česka z vodáckého zájezdu v údolí řeky Salza, když náhle začal z motorového prostoru stoupat dým, uvedla místní policie. Řidič okamžitě zastavil a pokusil se příručním hasicím přístrojem oheň uhasit, zatímco více než dvacet cestujících, z toho většinou děti, muselo utéct z hořícího vozidla.

Na místo požáru dorazilo šedesát hasičů z přilehlých obcí, kterým se nakonec podařilo dostat plameny pod kontrolu. Autobus však zcela vyhořel. 

Požár českého autobusu v Rakousku
Zdroj: Facebook/Freiwillige Feuerwehr Altenmarkt bei St. Gallen

Včas se podařilo dostat z autobusu lahve s plynem

Příčiny požáru zatím nejsou známy. Hasiči z Altenmarktu však uvedli, že oheň mohl způsobit ještě větší škody, kdyby se cestujícím nepodařilo včas z vozidla vytáhnout dvě lahve se stlačeným plynem, které měli vodáci s sebou a mohly vybuchnout, kdyby se k nim dostaly plameny.

Podle hasičů se nicméně pasažérům podařilo zachránit většinu jejich zavazadel. Cestujícím zajistil po požáru přístřeší rakouský Červený kříž, než se podařilo na místo dopravit náhradní autobus z Česka, kterým se mohli školáci vrátit domů.