Muž se samopalem zabíjel v Sydney

Jeden muž zemřel a další dva utrpěli zranění při střelbě v továrně na okraji australského Sydney. Střelec se ukryl v průmyslovém areálu. Policie nakonec osvobodila tři rukojmí. Útočník se sám zastřelil.

Zásahové jednotky obklíčily továrnu ve čtvrti Ingleburn a několik hodin s útočníkem vyjednávaly. Podle místních médií měl střelec samopal. „Policie nám řekla, ať nechodíme k oknům,“ podotkl jeden ze zaměstnanců kancelářní budovy. 

Když pak policisté pronikli dovnitř, našli mrtvého 33letého muže, který se zjevně sám střelil svou zbraní, konstatoval detektiv Mark Brett. Útočníkovy motivy nejsou jasné. Policie zadržela jednu osobu kvůli maření vyšetřování.

Jeden 43letý muž zemřel, zraněné převezly sanitky do nemocnice. Jeden z nich musel na operaci, druhý utrpěl jen povrchová zranění. Podle lékařů jsou ve stabilizovaném stavu.

Austrálie se dlouhodobě obává teroristických útoků. V prosinci 2014 v centru Sydney ozbrojený muž hlásící se k Islámskému státu zadržoval 16 hodin personál a zaměstnance kavárny. Incident skončil smrtí tří lidí včetně útočníka.