Stará láska nerezaví – Válečný veterán objal svou dívku po 70 letech

Svatého Valentýna spolu tráví v Austrálii pár, který se sešel po neuvěřitelných 70 letech. Americký veterán cestoval za svou dávnou láskou přes celou zeměkouli. Chodili spolu krátce v roce 1944, pak je ale rozdělilo vylodění v Normandii a také jedno velké nedorozumění. Při setkání se vroucně objali a neskrývali upřímnou radost.

Jedenadvacetiletý americký parašutista si na jaře roku 1944 vyšel s kamarádem na procházku k Temži, kde potkali dvě britské dívky. „Řekli nám, že si chtějí půjčit pramičku a trochu si zajezdit. Navrhli jsme, že bychom mohli půjčit dvě lodě. Jedna z dívek pojede s kamarádem, druhá se mnou a obě si zaveslují,“ konstatoval Thomas.

Norwood si do pramičky přisedl k sedmnáctileté brunetce Joyce. „Měla naprosto okouzlující úsměv. Byl jsem z ní úplně paf. Během chvíle už nešlo jen o přitažlivost, ale cítil jsem něco mnohem silnějšího. Lásku,“ vzpomíná.

Začali spolu chodit, po pár měsících ale musel Norwood odjet bojovat do Normandie. Po válce se Thomas vrátil do USA a milenci si dál dopisovali. Morris svou dívku požádal, aby se za ním odstěhovala do Ameriky a vzala si ho, Joyce to ale pochopila špatně a myslela si, že si našel někoho jiného – a tak dopisování skončilo.

Válečný veterán se vydal za svou dávnou láskou do Austrálie
Zdroj: ČT24

Oba si našli jiné partnery, které si vzali, a Joyce se přestěhovala do Austrálie. Zatímco Norwoodovi zemřela žena v roce 2001, Joyce se se svým manželem po třiceti letech rozvedla. Loni požádala jednoho ze svých synů, aby zkusil Norwooda vyhledat na internetu, což se podařilo – o veteránovi psal v jednom z článků o vylodění v Normandii list The Virginian Pilot.

Opětovné setkání proběhlo on-line přes Skype. Pak si ale nyní 93letý Norwood řekl, že když přežil válku, přežije i osmadvacetihodinový let z Virgine do Austrálie, kde jeho dávná láska žije. Když se o jejich příběhu dozvěděla veřejnost, stovky lidí se rozhodly Thomasovi na cestu přispět.

Horizont: Romantické setkání po 70 letech (zdroj: ČT24)

Po příletu byl trochu nervózní, pak se ale s 88letou Joyce objali a byla ruka v rukávu. „Je to jedna z nejkrásnějších věcí, která se mi se mi v životě mohla stát,“ prohlásil ovdovělý veterán. Pár spolu stráví nejméně dva týdny – včetně Valentýna.

Vydáno pod