Při střetu mikrobusu s kamionem zemřelo ve Francii šest dětí

Smrt šesti nezletilých osob si v západní Francii vyžádala srážka mikrobusu s kamionem. Další tři lidé, včetně řidiče mikrobusu, utrpěli zranění. Uvedla to agentura AFP s odvoláním na místní policii.

Osm nezletilých a řidič kamionu vyvázli z nehody bez zranění. V autobusu podle stanice France2 jelo z ostrova Oléron do obce Surgeres 15 středoškoláků. Kamion vezl stavební odpad. Neštěstí se stalo v centru města Rochefort krátce před 07:15 SEČ. O jeho příčinách zatím nejsou informace. První poznatky podle médií ukazují na vinu kamionu.

Prezident François Hollande vyjádřil soustrast rodinám obětí a vyzval k důkladnému vyšetření nehody. Premiér Manuel Valls vyslal na místo ministryni pro mládež Najat Vallaudovou-Belkacemovou a ministryni Ségolene Royalovou, která byla léta předsedkyní rady departementu Charente-Maritime, v němž k tragédii došlo.

Jedná se druhou podobnou nehodu v posledních dnech. Ve středu v oblasti Doubs ve východní Francii zahynuli dva nezletilí ve věku 12 a 15 let také při srážce školního autobusu s nákladním autem.