Kamery údajně zachytily Abdeslama na útěku, den po masakru v Paříži

Francouzská televizní stanice BFM zveřejnila údajné snímky hledaného Salaha Abdeslama, který je hlavním podezřelým v souvislosti s listopadovými útoky v Paříži. Fotografie pocházejí z bezpečnostní kamery na čerpací stanici, a to ze 14. listopadu, tedy den po masakrech.

Abdeslam je pravděpodobně jediným přímým účastníkem pařížských atentátů, kterému se stále daří unikat. Na obrázcích, které televizní stanice zveřejnila na internetu, kráčí muž identifikovaný jako Abdeslam, má ruce v kapsách a vypadá uvolněně.

Má se za to, že Abdeslam zavolal 14. listopadu časně ráno z Paříže svým přátelům Mohammedu Amrimu a Hamzovi Attou, aby jej vyzvedli a odvezli do Belgie.

Záběry zveřejněné televizí BFM
Zdroj: BFM

Podle BFM si trojice mužů cestou z Paříže do Bruselu udělala asi čtvrthodinovou zastávku na čerpací stanici nedaleko belgické hranice, kde je nafilmovala bezpečnostní kamera. V tu dobu prý už za sebou měli tři policejní kontroly. Policisté je ale nezadrželi, protože Salah Abdeslam v té době ještě s útoky nebyl spojován.

Skupinka se pak vydala na cestu a oba údajní komplici vysadili Abdeslama v bruselské čtvrti Laeken. Abdeslam navzdory mezinárodnímu zatykači policii nadále utíká. Amri i Attou byli následující den zadrženi v bruselské čtvrti Molenbeek. Jakýkoli podíl na teroristických útocích odmítají.

Muž hledaný francouzskou policií kvůli útokům v Paříži
Zdroj: Twitter Police National