Ani vesmír není bez chyby, dokázala letošní Miss Universe

Moderátor soutěže Miss Universe Steve Harvey v neděli omylem vyhlásil špatnou vítězku. Překvapená Kolumbijka Ariadna Gutiérrezová musela přenechat korunku skutečné vítězce - zástupkyni Filipín Pie Alonzové.

„Cítím se strašně,“ řekl poté moderátor Steve Harvey. Nová Miss Universe incident přešla podle agentury Reuters v klidu. „Byla to opravdu nezvyklá korunovace,“ řekla tato šestadvacetiletá modelka a herečka v zákulisí po skončení klání.

Sociální sítě se okamžitě zaplnily komentáři, podle některých fanoušků přišla skutečná vítězka o svou chvilku slávy. „Mám pocit, že ona i naše země byly okradeny o vítězný okamžik, je to ostuda,“ píše jeden z uživatelů Facebooku. Kritikou na adresu moderátora lidé na internetu rozhodně nešetřili.

Na internetu se ale rovněž objevily spekulace, že celá scénka byla jen předem připraveným marketingovým tahem, protože „jinak by se na to nikdo nedíval“. Také podle amerického listu The Washington Post byla scénka „možná až příliš dokonalá“. „Nejsem příznivcem konspiračních teorií, ale tohle smrdí,“ uvedl na Facebooku televizní moderátor Raoul Martinez. „Zaručuju vám, že za to Harvey dostal zaplaceno,“ soudí další pisatel na Twitteru.

Někteří dokonce prohlašují, že v události má prsty americký prezidentský kandidát a miliardář Donald Trump, jemuž soutěž donedávna patřila.

Omyl na Miss Universe: Moderátor korunoval jinou vítězku (zdroj: ČT24)

Nejkrásnější dívku „vesmíru“ korunovala loňská Miss Universe Paulina Vegaová z Kolumbie. Vítězka Miss Universe tradičně během svého ročního „panování“ žije v New Yorku. První ročník Miss Universe se konal v roce 1952 v kalifornském Long Beach a soutěžilo v něm jen 30 účastnic.

Zbylé krásky z finálové patnáctky této údajně nejstarší světové soutěže krásy pocházely z Mexika, Brazílie, Austrálie, Indonésie, Dominikánské republiky, Francie, Curaçao, Belgie, Japonska, Venezuely, Jihoafrické republiky a Thajska.