V Argentině spadl autobus do propasti. Zemřelo 43 lidí

Nejméně 43 příslušníků argentinského četnictva zahynulo při nehodě autobusu u města Rosario de la Frontera na severu země. Přeplněný autobus vezoucí jedenapadesát četníků se zřítil časně ráno do zhruba 25 metrů hluboké propasti, když přejížděl most.

Havarované vozidlo bylo součástí konvoje tří autobusů, jímž cestovalo argentinské četnictvo ze Santiaga del Estero do San Salvadoru de Jujuy. Osm osob ze zříceného autobusu přežilo bez zranění, vážně zranění byli převezeni do okolních nemocnic.

Příčina nehody nebyla dosud stanovena, podle spekulací argentinských médií ztratil řidič nad vozem kontrolu kvůli špatnému stavu vozovky. Šéf místních hasičů upozornil, že se této silnici lidé z okolí za tmy raději vyhýbají.

„Zdá se, že jedna z pneumatik autobusu praskla, bohužel těsně před vjezdem na most,“
řekla nová ministryně národní bezpečnosti Patricia Bullrichová, která dorazila na místo. Autobus s prasklým kolem se podle ní stal těžce ovladatelným a prorazil mostní zábradlí.

Argentinský prezident Mauricio Macri už kondoloval příbuzným obětí a poukázal na špatný stav silnic v zemi. „Potřebujeme opravit dálnice, aby už k takovým událostem nedocházelo,“ řekl novinářům na tiskové konferenci v Buenos Aires.