Bavorská policie našla v domě těla osmi dětí, po matce se pátrá

Osm těl mrtvých dětí nalezla ve čtvrtek německá policie v domě v bavorském Wallenfelsu nedaleko českých hranic. Příčinu úmrtí by měla odhalit pitva, kvůli stavu těl ale budou její výsledky známé nejdříve příští týden. Ze zabití kojenců, jejichž těla byla nalezena uvnitř domu v bedně, je podezřelá jejich 46letá matka Andrea.

Policie před osudným domem ve Wallenfelsu
Zdroj: ČTK/AP/Nicolas Armer

Prodavačka ze stánku, která v létě vypomáhala na místním koupališti, žila 18 let v domě ve Wallenfelsu s manželem, s nímž má tři děti ve věku od dvanácti do třinácti let. Z předchozích vztahů měla dvě další děti a kromě toho byla prý často těhotná. Sousedům vyprávěla o údajných čtyřech potratech.

Sousedé ženu popisují jako přátelskou a zdvořilou, o své děti se prý starala vzorně. Z domu se odstěhovala koncem září, údajně po hádce s mužem. Tomu prý v opilosti řekla, že v domě poschovávala mrtvoly dětí. Od té doby je nezvěstná, policie po ní pátrá. Kriminalisté v Coburgu už založili kvůli případu zvláštní vyšetřovací skupinu Schlosberg.

Sedm tělíček objevila podnájemnice, která hádku manželů o mrtvých dětech vyslechla a začala prohledávat pokoje. Mrtvoly našla ve čtvrtek odpoledne v bedně, kde byly zabalené do ručníků a igelitových tašek. Následně zavolala policii. Ta v pátek oznámila nález dalšího, osmého těla.

Kromě příčiny smrti nejsou zatím známá ani pohlaví nalezených mrtvol. Pitva musí prokázat také jejich skutečný počet. První výsledky lze podle policie očekávat nejdříve počátkem příštího týdne.

Výsledky pitvy dětí z Wallenfelsu budou známé až příští týden (zdroj: ČT24)

Třítisícový Wallenfels leží asi 50 kilometrů západně od Aše.

Výběr případů nálezu mrtvých dětí

1. června 2006 - Na 15 let poslal do vězení německý soud ve Frankfurtu nad Odrou čtyřicetiletou Sabine Hilschenzovou z východoněmecké obce Brieskow-Finkenheerd, která v letech 1992 až 1998 vždy hned po porodu zavraždila devět ze svých 13 dětí. Policie nalezla v srpnu 2005 celkem devět mrtvolek dětí, přičemž vražda devátého novorozence, kterou žena spáchala v roce 1988, byla již promlčena.
28. února 2007 - Belgická policie oznámila, že v Nivelles zabila matka nožem pět svých dětí ve věku od čtyř do 14 let a poté se pokusila spáchat sebevraždu. V prosinci 2002 byla odsouzena na doživotí.
6. prosince 2007 - Německá policie oznámila, že ve městě Darry našla v rodinném domku těla pěti chlapců ve věku od pěti do devíti let. Z pětinásobné vraždy byla obviněna jejich duševně nemocná jednatřicetiletá matka.
28. července 2010 - Na zahradě domu v severofrancouzském Villers-au-Tertre byla nalezena těla osmi mrtvých novorozeňat. K jejich vraždě se následující den přiznala jejich matka, která byla odsouzena k devíti letům vězení.
2. září 2011 - V obci Široký Důl na Svitavsku byla nalezena těla čtyř mrtvých dětí. Za jejich vraždu uložil soud v roce 2012 matce doživotí. Matka se tak stala třetí ženou, která si v ČR odpykává nejpřísnější možný trest.
28. září 2012 - Německá policie obvinila osmadvacetiletou Anniku H. z vraždy jejích pěti dětí, které zabila v přístavním městečku Husum v letech 2006 až 2007. Žena byla odsouzena k devíti letům vězení.
19. prosince 2014 - V domě na předměstí severoaustralského Cairns objevil dvacetiletý mladík svých osm mrtvých sourozenců ve věku od 18 měsíců do 15 let a také zraněnou sedmatřicetiletou matku. Ta byla později kvůli vraždě zatčena a obviněna.
19. března 2015 - V domě na jihozápadě Francie byla nalezena těla pěti mrtvých nemluvňat. Děti zavraždila jejich matka, kterou v červenci poslal soud na devět let do vězení. Jednapadesátiletá žena před vyšetřovateli vypověděla, že měla strach, že děti jsou plodem jejího dlouhotrvajícího incestního vztahu s otcem.
4. srpna 2015 - Ruská policie objevila v jednom domě ve městě Nižnij Novgorod šest zavražděných malých dětí a těhotnou ženu. Následující den policie dopadla otce dětí a manžela zavražděné, který měl zločin na svědomí. Muž nejspíš trpí schizofrenií.