Londýn se ztratil v mlze, počasí narušilo i provoz letišť

V Londýně byl podobně jako na většině jihu Anglie vyhlášen mimořádný stav pohotovosti a lidé byli vyzváni k ostražitosti kvůli „složitému počasí“. Hustá mlha představuje problém hlavně na letištích – jen Heathrow zrušilo na 120 plánovaných letů.

Podle portálu pražského Letiště Václava Havla měly zpoždění některé lety mezi Prahou a Heathrow, čtveřice večerních letů z Frankfurtu a večerní let z Amsterodamu. Zrušeny byly tři ranní dvojice letů mezi Prahou a Amsterodamem a dnešní večerní dvojice letů mezi Prahou a londýnským letištěm Gatwick.

V britské metropoli stejně jako na většině jihu Anglie byl vyhlášen mimořádný stav pohotovosti a lidé byli vyzváni k ostražitosti kvůli „složitému počasí“. Mlha působila problémy také na letištích London City, Liverpool, Manchester, Glasgow, Belfast, Leeds Bradford a Cardiff.

Provoz v některých vzdušných přístavech byl kvůli mlze narušen již v neděli. Například společnost easyJet na svém webu v neděli informovala, že kvůli počasí a špatné viditelnosti nad Británií a v částech Evropy byla o víkendu nucena zrušit na dvě stě letů.

Vedení letiště Heathrow posílilo počet zaměstnanců, kteří mají pomoci lidem uvízlým v terminálech tohoto významného mezinárodního letiště.