Požár zničil luxusní čtvrť u Johannesburgu, Krejčířově vile se vyhnul

Dvě desítky domů v luxusní čtvrti u řeky Vaal nedaleko Johannesburgu zničil v neděli rozsáhlý požár. Jihoafrický zpravodajský server News24 s odvoláním na místní obyvatele informoval, že se živel vyhnul vile Radovana Krejčíře.

Požár, který byl patrně vyvolán výbuchem plynové láhve, se bleskově rozšířil na zhruba 20 domů. Podle kardiochirurga Francoise Stemmeta, který vlastní nemovitost vzdálenou ob jeden dům od Krejčířovy vily, bylo ironií, že takřka všechny domy v okolí shořely a jen majetek odsouzeného zločince zůstal nepoškozen.

Sám Stemmet našel svůj dům po nedělním večerním příjezdu úplně vyhořelý, zatímco budova mezi jeho a Krejčířovým domem shořela zčásti.

Celková škoda se odhaduje na 100 milionů randů (asi 180 milionů korun). Při požáru domů využívaných hlavně jako rekreační či víkendové rezidence, byl zraněn jeden člověk. 

Požár luxusní čtvrti u Johannesburgu
Zdroj: Intelligence Bureau SA

Soud v Johannesburgu uznal Krejčíře koncem srpna vinným z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který zmizel i s 25 kilogramy pervitinu určeného pro Krejčíře. O výši jeho trestu se rozhodne 12. října. Obžalován je ještě v několika dalších případech.

Vydáno pod