Sledovat zemřelé na noční obloze lze díky mobilní aplikaci

Myšlenku, že na nás zemřelí blízcí koukají z nebe, zrealizovala americká společnost Elysium Space. A to doslova. Svým zákazníkům nabízí přepravu zpopelněného těla do vesmíru. Díky tomu se mohou nebožtíci dívat nejen na své blízké, ale především pozůstalí na ně, a to s mimořádnou přesností, díky mobilní aplikaci napojenou na satelit umístěný ve vesmíru.

Místo rakve či urny, která se pohřbí do země, společnost transportuje sondu s částí popela do vesmíru, konkrétně do destinace dle přání zákazníka - na oběžnou dráhu, kde sonda krouží po několik měsíců až let, na Měsíc, kde se stane součástí prostředí, a třetí, připravovanou možností je Mléčná dráha, kde se sonda stane součástí nekonečna.

Společnost Elysium Space spolupracuje se světovými organizacemi pro vesmírný transport. Sondy s popelem jsou díky tomu do vesmíru přepravovány v raketách, které pravidelně startují za komerčními i vědeckými účely z několika stanic ve spojených státech. Ty, které jsou vypuštěny na oběžnou dráhu, jsou monitorovatelné vesmírnými satelity. Polohu popela tak můžete neustále sledovat na volně přístupné aplikaci, a to až do doby, kdy pozůstatek znovu zemře jako padající hvězda.

Případní zájemci si mohou pohřeb objednat na webu společnosti. V současné době je k dispozici pohřeb na oběžné dráze, za který zákazník zaplatí 2000 dolarů za gram popela. O tuto službu je však velký zájem, pro rok 2015 jsou všechny termíny zarezervovány. Umístění na povrch Měsíce pak zákazníka vyjde na necelých 10 000 amerických dolarů za gram umístěný do kapsle, která může být zdobená iniciály.

Odlet rakety mohou pozůstalí sledovat doma v přímém přenosu nebo přímo ze stanice. Následně obdrží certifikát o úspěšném odletu.

Vydáno pod