Nehoda historické stíhačky v Anglii může mít až 20 obětí

Bilance sobotní nehody historické stíhačky při letecké show na jihu Anglie by podle britské policie mohla dosáhnout 20 mrtvých. Podle dosavadních údajů zahynulo při neštěstí pravděpodobně nejméně 11 lidí. „Překvapilo by mne, kdyby počet obětí nepřesáhl jedenáct,“ prohlásil představitel místní policie Steve Barry. Dodal přitom, že „by byl skutečně překvapen, kdyby počet obětí byl vyšší než dvacet“.

Policie dnes plánuje nasadit jeřáb, který odklidí vrak letadla a vyhořelých aut. Právě pod letounem se patrně nacházejí další bezvládná těla, napsal s odvoláním na policii server BBC News. Kromě řidičů automobilů byli na místě v době katastrofy také cyklisté a pěší diváci.

V Británii se při air show zřítila stíhačka
Zdroj: YouTube

Jednomístný britský proudový stíhací letoun z 50. let minulého století Hawker Hunter v sobotu dopadl po nezdařeném akrobatickém prvku na rušnou dálnici ve městě Shoreham-by-Sea. Barry v neděli řekl, že na policii stále volají lidé, kteří pohřešují své blízké. Oblast, kterou policie prohledává, je podle něj velmi rozsáhlá.

Pilot, kapitán společnosti British Airways, zůstává v kritickém stavu v nemocnici. Většina lehce zraněných byla již v neděli z nemocnice propuštěna.