Stávka na několik hodin přerušila dopravu pod kanálem La Manche

Calais - Zaměstnanci trajektové přepravy na tři hodiny přerušili železniční dopravu v tunelu pod kanálem La Manche. Asi třicítka stávkujících několik stovek metrů od vjezdu do tunelu zapálila hromadu pneumatik a snažila se rozebrat koleje. O zprovoznění dopravy informoval agenturu AFP mluvčí společnosti Eurotunnel.

Tunel pod La Manche blokovali francouzští zaměstnanci společnosti SeaFrance, která využívá trajektovou přepravu MyFerryLink. Zaměstnancům se nelíbí, že společnost Eurotunnel se dohodla na prodeji divize MyFerryLink jejímu dánskému konkurentovi DFDS, a obávají se propouštění. 

Mluvčí společnosti Eurotunnel uvedl, že doprava se opět rozběhla kolem 17:00. Spoje kombinované železniční přepravy prý už odjely. Opět bude moci fungovat i spojení zajišťované vlaky Eurostar, uvedl mluvčí. 

Doprava v tunelu mezi Francií a Británií stála kvůli stávce za poslední týden už podruhé. Minulý týden se protestu zaměstnanců trajektové přepravy pokoušeli využít uprchlíci, kteří se snažili dostat do kamionů směřujících do Británie.