V tuniských kasárnách sedm zastřelených vojáků, o terorismus nešlo

Tunis – Sedm mrtvých a desítku zraněných si vyžádala střelba na armádní základně Bouchoucha v centru Tunisu. Jeden z vojáků ze zatím nejasných příčin zahájil nad ránem palbu na své kolegy, následně se jej podařilo zneškodnit. Mluvčí ministerstva obrany již nicméně uvedl, že se nejednalo o teroristický útok. V rozhovoru poskytnutém místnímu rádiu naznačil, že šlo o vnitřní spor mezi vojáky.

Kasárna, v nichž došlo dnes ke střelbě, leží nedaleko tuniského parlamentu i muzea Bárdá, které 18. března přepadli islamističtí radikálové. Při atentátu tehdy zahynulo 22 lidí, většinou zahraničních turistů. Útok zasadil těžkou ránu tuniskému cestovnímu ruchu, na němž severoafrická země do značné míry závisí.

Z obavy z opakování březnového útoku policie evakuovala školu ležící nedaleko vojenské základy. Ulice v okolí kasáren obsadila policie, která kontrolovala projíždějící auta a prohledala také blízkou mešitu. Nad městem létaly policejní vrtulníky.

Mezi oběťmi střelby je prý jeden plukovník. Zemřel také samotný útočník, kterého jeho kolegové zneškodnili. Armádní mluvčí uvedl, že voják neměl k dispozici vlastní zbraň, a k útoku proto použil zbraň, jíž se předtím zmocnil.